Els Llumeners de Sant Esteve impliquen a la ciutadania en la dotació d’una nova campana a l’Ermita

Els Llumeners de Sant Esteve impliquen a la ciutadania en la dotació d’una nova campana a l’Ermita 


S’ha posat en marxa una campanya de recaptació de fons via internet per tal d’apadrinar-la col·lectivament

L’alcalde i el president dels Llumeners avancen la dotació de mesures de seguretat per evitar un nou atac 

L’Associació de Llumeners de l’Ermita de Sant Esteve d’Ontinyent han obert a la ciutadania la possibilitat d’implicar-se en la dotació d’una nova campana a l’Ermita, en substitució de la que va ser recentment furtada. Aquest dijous s’ha presentat en la seu de l’entitat una campanya de recaptació de fons per a un apadrinament col·lectiu, en una roda de premsa on han participat el president de l'Associació, José Mª Micó i l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez; acompanyats pel llumener major, Rafael Guerola; i Salvador Palau, de l’empresa Kapitalia, col·laboradora en la iniciativa.

El president dels Llumeners explicava que “tot i que s’han rebut oferiments per pagar íntegrament els 5.000 euros de la seua reposició per part de diversos particulars, volem que totes i tots els ontinyentins senten com a seua la campana. Per això agraïm a estes persones la seua voluntat, però anem a posar en marxa esta campanya”. Micó explicava que arran del robatori de la campana “Sant Esteve” es va retirar l’altra campana de l’Ermita, la “Curra”, estant previst que totes dues, la nova i la retirada, puguen ser reposades coincidint amb els treballs de rehabilitació de l’ermita. Estos s’iniciaran el proper mes de setembre, executant-se a càrrec dels fons municipals de la campanya “Ontinyent Participa”, on va ser una de les 5 propostes més votades en l’última edició.

Jorge Rodríguez mostrava la voluntat de l’Ajuntament “d’acompanyar a l’associació en esta reivindicació, i incidir en eixa filosofia: Sant Esteve és de tot el poble, a més del seu valor econòmic i històric la pèrdua de la campana ens dol pel seu valor afectiu, i ara animem a la gent a participar i mostrar la seua estima per aquest patrimoni de totes i tots”. El primer edil recordava que la propera setmana el ple de l’Ajuntament aprovarà la subvenció directa a l’associació per fer front a l’obra de remodelació de l’Ermita, i avançava que l’Ajuntament “estudiarà amb l’associació la dotació de noves mesures de vigilància, i especialment videovigilància, per tal que tinguen un efecte disuasori si algú torna a intentar alguna cosa semblant”. 

Salvador Palau explicava el procés per fer els donatius, una iniciativa plantejada pel departament de màrketing i comunicació de Kapitalia, que suposa la creació d’un codi QR que dirigeix a la plataforma Gofundme, on també es pot accedir a la url https://www.gofundme.com/f/recaudacion-robatorio-de-la-campana-sant-esteve. A més, es podran, fer donatius presencialment de dilluns a dijous, de 19:30 a 20:30 horas, en la seu de l'entitat: carrer Trinquet de Maians, nº7.

El Llumener Major, Rafael Guerola, també mostrava el seu agraïment a les persones que s’han oferit a pagar íntegrament la campana, i a les que han mostrat la seua voluntat en implicar-se en la dotació d'aquesta. Amb tot, des de l’Associació de Llumeners s’espera que aparega la campana original “un objecte que no és fàcil fer passar inadvertit”, i s’ha avançat el desig que el proper 26 de desembre, festivitat de Sant Esteve, estiguen les dues campanes reposades al seu lloc habitual a l’Ermita. 



Se connecter pour laisser un commentaire.